Välj en sida


Filmad intervju med konstnären och serietecknaren Nina Hemmingsson från Kulturnatt Stockholm 2021.

Serier som lyckas fånga upplevelser klockrent, är något jag är väldigt fascinerad av. Hur kombinationen av text och bild kan träffa otroligt rätt och säga mycket mer än vad långa texter ofta brukar kunna är ibland nästan magiskt. Nina Hemmingssons serie med den mycket rättframma huvudpersonen fick jag syn på första gången i en affär när jag såg en mugg med serien på. Det här är en seriefigur som både är för mycket i sitt sätt att uttryckas sig på, men ändå blir det ofta väldigt roligt, tycker i varje fall jag. För att få veta mer om konstnären bakom serien och hur det kom sig att hon blev serietecknare, samt vilka serier hon själv gillar blev det en intervju på Kulturnatt Stockholm 2021 och också ett avsnitt av podcasten Tonträff för konst. Under intervjun för podcasten Tonträff för konst passade jag även på att höra mig för om Nina Hemmingssons syn på gentlemen, helt enkelt för att det är något jag håller på att lära mig mer om just nu.

Text: Lars Carlén