Välj en sida
Julius Nord och Angela Ahola

Julius Nord och Angela Ahola i ett rum på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm med väggar som för tankarna till Asien. Foto: Lars Carlén

18 mars 2019 träffades Julius Nord som studerar konst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, Angela Ahola som är doktor i psykologi och jag Lars Carlén som är reporter, podcastproducent och podcaststrateg på Tonträff, för att spela in ett avsnitt av podcasten ”Tonträff för konst”. I avsnittet diskuterar vi vad Julius som ung konststudent kan göra för att få ännu bättre fart på sin konstnärskarriär. Vi pratar om hans mål och vad han kan göra för att uppnå sina karriärmål. Struktur, vikten av att göra ett mycket tydligt personligt intryck och metoder att bredda sitt nätverk kommer vi in på. Samtalet gjorde att vi alla tre fick oss tankeställare och nya idéer. Angela Ahola har fördjupat sig i ämnet hur man gör intryck och har skrivit boken ”Konsten att göra intryck” som vi talade en hel del om, vi kom också in på boken ”Medicieffekten” av Frans Johansson.

Foto på bok av Angela Ahola och bok av Frans Johansson

Böckerna vi diskuterade under intervjun var ”Konsten att göra intryck” av Angela Ahola och ”Medicieffekten” av Frans Johansson. Foto: Lars Carlén.

Text: Lars Carlén